U okolici Poreča – cca. 9 km od mora - kamena kuća kompletno renovirana!

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Poreč

Cijena/m²:1.800,00 €

Površina:60,00 m²

Sobnost:3

Kupaonica:2

Katnost:pri,prv,man

Grijanje:Klima uređaj

Stanje:renovirano

Udaljenost do mora:9000 m

Opis

U okolici Poreča – cca. 9 km od mora i grada – u mirnom ambijentu smještena je ova šarmantna kamena kuća, površine 60 m2. Kuća je kompletno renovirana u autohtonom istarskom stilu. Sastoji se od tri etaže: prizemlje, kat i mansarda. Prizemlje kuće sadrži: dnevni boravak sa kuhinjom, kupaonicu i terasu. Dok je na katu kuće smještena prostrana spavaća soba i kupaonica, te u mansardi druga spavaća, a gdje postoji mogućnost da se napravi još jedna soba.
U navedenoj cijeni uključeni su namješta i tehnika.

Grijanje: klima.

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Udaljenost do mora: 9000 m
  • Grijanje: Klima uređaj

Opis nekretnine

  • Klima uređaj
  • Namješteno
  • Open space

Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Terasa

Dozvole

  • Građevinska dozvola
  • Lokacijska dozvola
  • Uporabna dozvola
  • Vlasnički list

Lokacija

Poreč

Poreč je grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, nalazi se u luci koju štiti otok Sveti Nikola. Sam grad ima 11.000 stanovnika, dok Općina Poreč ima 20.000 stanovnika. Porečki akvatoriji sastoji se od brojnih otočića koji se prostiru od Červar Porata pa sve do Funtane. Porečka regija pokriva površinu od 142 km I proteže se duž obale na 37 km, od Novigrada do Funtane.

Grad Poreč bilježi povjest od prije 2000 godina, kad su ovim područjem vladali Rimljani, čija je arhitektonska i kulturna ostavština vidljiva i dana današnjeg. Glavne ulice Decumanus i Cardo sačuvale su svoja izvorna imena koja datiraju iz Rimskog doba. Nakon pada Rimskog Carstva ovim prostorima vladali su razni osvajači. Međutim, najveći trag ostavilo je Bizantsko Carstvo , za čijie vrijeme proširena je i rekonstruirana bazilika. Koja je dobila ime po Bizantskom biskupu Eufrazije, za čije stolovanje Poreč doživljava preporod. Bazilika slovi kao najljepši sačuvani spomenik rano bizantske kulture i uvrštena je pod zaštitu UNESCO-a.

Stari grad krase zgrade iz raznih razdoblja, koje su nekad bile ville imućnih plemića i službenika vladara ovih pordručja. Danas ta ista ville i kuće iznimnog povjesnog značaja koriste se kao stambeni prostor. Odnosno, nekadašnja luksuzna imanja danas se sastoje od većeg broja stanova i predstavljaju stambene zgrade u starogradskoj jezgri grada. Romanička kuća je jedna od najznamenitijih kuća u starom gradu i datira iz 13. stoljeća.

Šetajući gradom prepoznatljivi su balkoni, terase i prozori od klesanog kamena koji su građeni još u doba Bizanta, Venecije, Napoleona, Austrije, Italije, pa sve do dana današnjeg. Cijeli grad klesan je od kamena i svaki taj kamen odiše povješću prošlih vremena na mjestu gdje su se izmjenile mnoge kulture i civilizacije. Poreč se iz svih povjesnih događanja iznjedrio se kao jedan moderni grad koji je multikulturalan i u koji su svi dobrodošli.

Današnji Poreč slovi kao prijestolnica Hrvatskog turizma, u kojem se nalaze sjedište dviju najvećih Hrvatskih turističkih kompanija. Poreč i Istra prepoznatvljivi su po spoju trilogije mora, odlične hrane i priznatih vina. Krajolik krase vinogradi i maslinici, koji bilježe stalne poraste u nasadima i kvaliteti konačnog proizvoda.

Veliki broj posjetitelja ostanu očarani mogućnosti i ljepote koja pruža Poreč i njegova okolica već pri svojem prvom posjetu. Nemali broj posjetitelja kultivira želju za posjedovanjem djela magične Istre u čijim čarima i blagodatima žele uživati sa svojim obiteljima i prijateljima.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

U okolici Poreča - kamena kuća u nizu sa dvorištem!

Pov.: 54,00 m²

Sobnost: 1

45.000,00 €

Kamena kuća za renoviranje sa malim vrtom, okolica Poreča

Pov.: 135,00 m²

Sobnost: 3 S+DB

99.000,00 €

POREČ 10 km -KAMENA KUĆA NA PRODAJI

Pov.: 120,00 m²

Sobnost: 4

109.000,00 €

POREČ-10 KM - POSEBNA PONUDA, PRILIKA

Pov.: 136,00 m²

Sobnost: 4

129.000,00 €

Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 51,00 m²

Sobnost: 3

120.000,00 €