Poreč - Kamena kuća - prodaja

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Poreč

Cijena/m²:358,21 €

Površina:335,00 m²

Površina okućnice:10.000,00 m²

Sobnost:3

Katnost:pri,vpot

Udaljenost do mora:10000 m

Opis

Poreč – cca. 10 km od mora i grada – u samom centru naselja nalazi se kamena kuća u nizu, površine 335 m2. Sastoji se od tri etaže: prizemlje, kat i visoko potkrovlje. U prizemlju kuće nalaze se dvije prostrane prostorije. Na kat kuće vode kamene stepenice. Prvi kat kuće sastoji se od dvije prostrane spavaće sobe, te ostave. Potkrovlje je neuređeni prostor.

Kuću je atraktivna zbog detalja kao što su očuvane kamene jerte stare više od sto godina, te unutrašnje kamene stepenice koje povezuju prizemlje i kat. Dvorištu kuće pripada jedno parkirno mjesto.

Nalazi se u naselju koje nudi sve popratne sadržaje kao što su pošta, crkva, banka, market, restorani, kafići i ostalo.

 

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Udaljenost do mora: 10000 m

Poreč

Poreč je grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, nalazi se u luci koju štiti otok Sveti Nikola. Sam grad ima 11.000 stanovnika, dok Općina Poreč ima 20.000 stanovnika. Porečki akvatoriji sastoji se od brojnih otočića koji se prostiru od Červar Porata pa sve do Funtane. Porečka regija pokriva površinu od 142 km I proteže se duž obale na 37 km, od Novigrada do Funtane.

Grad Poreč bilježi povjest od prije 2000 godina, kad su ovim područjem vladali Rimljani, čija je arhitektonska i kulturna ostavština vidljiva i dana današnjeg. Glavne ulice Decumanus i Cardo sačuvale su svoja izvorna imena koja datiraju iz Rimskog doba. Nakon pada Rimskog Carstva ovim prostorima vladali su razni osvajači. Međutim, najveći trag ostavilo je Bizantsko Carstvo , za čijie vrijeme proširena je i rekonstruirana bazilika. Koja je dobila ime po Bizantskom biskupu Eufrazije, za čije stolovanje Poreč doživljava preporod. Bazilika slovi kao najljepši sačuvani spomenik rano bizantske kulture i uvrštena je pod zaštitu UNESCO-a.

Stari grad krase zgrade iz raznih razdoblja, koje su nekad bile ville imućnih plemića i službenika vladara ovih pordručja. Danas ta ista ville i kuće iznimnog povjesnog značaja koriste se kao stambeni prostor. Odnosno, nekadašnja luksuzna imanja danas se sastoje od većeg broja stanova i predstavljaju stambene zgrade u starogradskoj jezgri grada. Romanička kuća je jedna od najznamenitijih kuća u starom gradu i datira iz 13. stoljeća.

Šetajući gradom prepoznatljivi su balkoni, terase i prozori od klesanog kamena koji su građeni još u doba Bizanta, Venecije, Napoleona, Austrije, Italije, pa sve do dana današnjeg. Cijeli grad klesan je od kamena i svaki taj kamen odiše povješću prošlih vremena na mjestu gdje su se izmjenile mnoge kulture i civilizacije. Poreč se iz svih povjesnih događanja iznjedrio se kao jedan moderni grad koji je multikulturalan i u koji su svi dobrodošli.

Današnji Poreč slovi kao prijestolnica Hrvatskog turizma, u kojem se nalaze sjedište dviju najvećih Hrvatskih turističkih kompanija. Poreč i Istra prepoznatvljivi su po spoju trilogije mora, odlične hrane i priznatih vina. Krajolik krase vinogradi i maslinici, koji bilježe stalne poraste u nasadima i kvaliteti konačnog proizvoda.

Veliki broj posjetitelja ostanu očarani mogućnosti i ljepote koja pruža Poreč i njegova okolica već pri svojem prvom posjetu. Nemali broj posjetitelja kultivira želju za posjedovanjem djela magične Istre u čijim čarima i blagodatima žele uživati sa svojim obiteljima i prijateljima.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

RIJETKOST! U okolici Poreča, na prodaji je ISTARSKO SELO!

Pov.: 350,00 m²

Sobnost: 6

490.000,00 €

POREČ 10 km -KAMENA KUĆA NA PRODAJI

Pov.: 120,00 m²

Sobnost: 4

109.000,00 €

Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 117,00 m²

Sobnost: 4

137.000,00 €

Kamena kuća s vrtom, kompletno renovirana!

Pov.: 64,00 m²

Sobnost: 3

135.000,00 €