Poslovni prostor nekoliko metara od mora i marine

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Červar-Porat

Cijena/m²:2.311,32 €

Površina:212,00 m²

Katnost:pri

Grijanje:Klima uređaj

Stanje:Novouređen

Energetski certifikat:B

Opis

Červar porat – u samom središtu turističko apartmanskog naselja nalazi se poslovni prostor, površine 212 m2. Poslovni prostor nalazi se u prizemlju stambeno poslovne zgrade, u neposrednoj blizini mora i marine, okružen je mnogobrojnim stambeno – poslovnim objektima ugostiteljsko turističkog sadržaja. Loakcija je pješačka zona, a isključivo je omogućen promet radi dostave.
Prostor je u cijelosti ostakljen, te gleda na dvije ulice.
Poslovni prostor je u dugoročnom zakupu poznatog trgovačkog lanca, te budući vlasnik može nastaviti ugovor o zakupu sa zakupoprimcem, što svakako može biti odlična investicija. Ugovor o zakupu ističe za 7 godina, a ukupni povrat investicije kroz navedeni rok iznosi 256.000 €.

Červar porat je turističko apartmansko naselje smješteno uz samu obalu, 4 km sjeverno od Poreča. Naselje može primiti 6.500 ljudi, a koji su dijelom stanovnici (cca. 700), vlasnici stanova i kuća, te turisti koji posjećuju Červar porat tijekom ljetnih mjeseci, odnosno od početka svibnja pa do početka rujna. Stoga, poslovni prostor u središtu ovog turitičkog naselja sa sadržajima koje nudi (restorani, kafići, pekare, pošta, marketi i spermarketi, turistička agencija, salon namještaja i ostale prodajne trgovine) svakako čini isplativu investiciju.

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Grijanje: Klima uređaj

Opis nekretnine

  • Pozicija: S izravnim izlazom na prometnicu

Opremljenost nekretnine

  • Klima uređaj
  • Vrtna kućica

Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Skladište

Dozvole

  • Građevinska dozvola
  • Lokacijska dozvola
  • Uporabna dozvola
  • Vlasnički list

Lokacija

Červar Porat

Znamenitost Červar-Porta jesu ruševine rimskih građevina koje datiraju još iz 1. stoljeća. Šetnjom uz obalu posjetitelji mogu uočiti temelje rimskih peći za amfore, dijelove zidova rimskih villa i česta je pojava pronalaziti dijelove terra cotte (pečene gline) koja je stara 2000 godina. Na prostorima Červar Porta, na poluotoku Larun nadomak proizvodile su se amfore koje se dan danas pronalaze po cijelom bivšem rimskom carstvu, od Engleske pa sve do bliskog istoka.

U Uvali Lunga (Marina), uz samu obalu, cca. 4 km od centra grada Poreča smješteni je turističko stambeno naselje Červar porat s pratećim ugostiteljskim, uslužnim i sportskim sadržajima, te marina sa 450 vezova smještena je u centru mjesta. Naselje je okruženo uređenim maslinicima i crnogoričnim šumama, sadrži brojne parkove, šetnice i zelene površine. Vrlo miran promet, gdje je posebna
pozornost data pješacima i njihovom ne ometanom kretanju.

Zamisao o izgradnji prvog turističko-stambenog naselja na području grada Poreča potekla je od menadžmenta turističko-ugostiteljskog poduzeća Plava Laguna i Urbanističkog instituta Hrvatske. Njihova se ideja temeljila na iskustvima zajedničkih studijskih putovanja na području Francuske, a posebice Langue-doc-Roussillion i Côte d'Azur koja su imala tradiciju izgradnje turističko-stambenih
naselja sa pratećim sadržajima i marinom za stalne korisnike. Za realizaciju projekta Červar porat formirana je poslovna zajednica pod nazivom “Euroturist”, u kojoj je Plava Laguna sa još nekoliko vodećih poduzeća realizirala isti projekt. Gradnja prvih stanova i kuća u naselju započeta je 1974., a završena 1981. godine. Strukturalno dobro osmišljeno naselje koje uključuje više-stambene zgrade sa
stanovima od 25 m2 – 57 m2, jednoetažne i višeetažne stanove u jednokatnim kućama od 46 m2 – 73 m2, kuće u nizu od 54 m2 – 90 m2.

Tadašnjih godina novoizgrađeni stanovi i kuće u naselje Červar Porat nazivali su ga nerijetko elitnim naseljem u koje su mnogi dolazili biti viđeni. Bilo je to odredište za mnoge iz bivše Jugoslavije, pretežno iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i u manjem omjeru iz drugih obližnjih zemalja. Nudi prirodnu, kamenitu i šljunčane plažu koja se prostire na 1.5 km dužine, te biciklističkim stazama do centra grada
Poreča. Ista plaža izbor je mnogih domicilnih stanovnika za kupanje, sunčanje, piknik s obitelji i prijateljima, zbog netaknute prirode, intimne i ne prenapučene plaže, sa priobalnom šumom gdje mogu potražiti hladovinu u ljetnim mjesecima.

U konačnici naselje Červar porat možemo istaknuti kao lokaciju koja njezinim stanovnicima, vikendašima i posjetiteljima nudi APSOLUTNI KOMFOR. Svi sadržaji, restorani, kafići, supermarket, market, pekara, trgovine, pošta, mjenjačnica, turistička agencija, frizerski salon dostupni su u mjestu tijekom cijele godine.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna