ISTRA, okolica Motovuna - građevinsko zemljište, površine 2.018 m²!

Osnovni podaci

Grad:Motovun

Šira lokacija:Motovun

Cijena/m²:89,20 €

Površina:2.018,00 m²

Opis

U okolici Motovuna, u tipičnom istarskom selu sa svega nekoliko kuća na prodaji je građevinsko zemljište, ukupne površine 2.018 m². Namjena zemljišta je stambena.

 

Lokacija je izuzetno mirna. Asfaltni pristup.

 

Priključci za struju i vodu nalaze se neposredno do parcele.

Ostali podaci

Opis nekretnine

  • Miran predio
  • Prilaz - asfaltirani

Dozvole

  • Vlasnički list

Lokacija

Motovun

Srednjovjekovni gradić Motovun, smješten je na vrhu brdašca, iznad doline rijeke Mirne, na 277 m nadmorske visine. Motovun koji ima 1000 stanovnika nalazi se u samom srcu Istre, nedaleko od većih gradova Pazina, Buzeta i Buja. Specifičnost Motovuna je što se nalazi na brdašcu koji se uzdiže iz doline rijeke Mirne, što mu daje očaravajuću vizuru sa okolnih brda.

Grad Motovun je najbolje sačuvana srednjovjekovna utvrda u Istri koja potječe iz prapovijesnih vremena, a prema starome srednjovjekovnom sustavu imao je status kaštela, te je tako i zabilježen u onodobnim povijesnim spisima. Zadržao je svoju autentičnost srednjovjekovnog gradića, te upravo zbog toga Motovun je jedinstven i najatraktivniji gradić u Istri.

Hodajući kroz ulice može se vidjeti velik broj kulturno povijesnih znamenitosti, ujedno i glavni trg Motovuna koji se nalazi unutar starih zidina. Na trgu tzv. Andrea Antia nalazi se impresivan zvonik uz crkvu Sv. Stjepana iz 13. stoljeća. U sklopu Motovuna se nalaze brojne trgovine s tartufima i vinima, suvenirnice, restorani, apartmani i sobe koji pružaju prekrasan pogled na vinograde i dolinu rijeke Mirne.

Gastronomija i turizam na ovom području imaju mnogo toga zajedničkog te nedaleko Motovuna se nalazi Motovunska šuma koje je nalazište bijelog i crnog tartufa. Upravo zbog tog mještani u ovom kraju se bave traženjem tartufa, te ujedno iznajmljivanjem svojih nekretnina u starogradskoj jezgri i okolici. Brojni restorani u svojoj ponudi imaju pretežno jela s tartufima i poznata vina s područja Motovuna.

Okolna naselja nude mir i harmoniju za one koje žele biti dalje od gradske vreve te ležerniji i opušteniji odmor. Slobodno nam se obratite ukoliko ste zainteresirani za kupnju kamene kuće u nizu u starogradskoj jezgri, atraktivnu kuću za odmor ili zemljište u blizini Motovuna na jedinstvenoj lokaciji.

Broj pregledavanja: 301

Kontaktirajte agenta

Realty Croatia

Polja označena sa * su obavezna