Istra, Motovun - kompleks građevinskog (1.246 m2) i poljoprivrednog zemljišta (1.345 m2)!

Osnovni podaci

Grad:Motovun

Šira lokacija:Motovun

Cijena/m²:34,16 €

Površina:2.591,00 m²

Opis

U okolici Motovuna – u tipičnom istarskom selu sa svega nekoliko kuća, na rubu naselja nalazi se kompleks građevinskog i poljoprivrednog zemljišta, ukupne površine 2.591 m2. Građevinski dio zemljišta stambene je namjene, te zauzima cca. 1.246 m2. Dok poljoprivredni dio zemljišta, koji se veže uz građevinsko zemljište ima površinu 1.345 m2. Zemljište je pravokutnog oblika. Priključci za struju i vodu nalaze se neposredno do parcele.

 

U navedenoj cijeni uključena je projektna dokumentacija za obiteljsku kuću s bazenom.

 

Sa parcele pruža se panoramski pogled.

Ostali podaci

Opis nekretnine

  • Pogled panoramski
  • Projektna dokumentacija

Dozvole

  • Vlasnički list

Lokacija

Motovun

Srednjovjekovni gradić Motovun, smješten je na vrhu brdašca, iznad doline rijeke Mirne, na 277 m nadmorske visine. Motovun koji ima 1000 stanovnika nalazi se u samom srcu Istre, nedaleko od većih gradova Pazina, Buzeta i Buja. Specifičnost Motovuna je što se nalazi na brdašcu koji se uzdiže iz doline rijeke Mirne, što mu daje očaravajuću vizuru sa okolnih brda.

Grad Motovun je najbolje sačuvana srednjovjekovna utvrda u Istri koja potječe iz prapovijesnih vremena, a prema starome srednjovjekovnom sustavu imao je status kaštela, te je tako i zabilježen u onodobnim povijesnim spisima. Zadržao je svoju autentičnost srednjovjekovnog gradića, te upravo zbog toga Motovun je jedinstven i najatraktivniji gradić u Istri.

Hodajući kroz ulice može se vidjeti velik broj kulturno povijesnih znamenitosti, ujedno i glavni trg Motovuna koji se nalazi unutar starih zidina. Na trgu tzv. Andrea Antia nalazi se impresivan zvonik uz crkvu Sv. Stjepana iz 13. stoljeća. U sklopu Motovuna se nalaze brojne trgovine s tartufima i vinima, suvenirnice, restorani, apartmani i sobe koji pružaju prekrasan pogled na vinograde i dolinu rijeke Mirne.

Gastronomija i turizam na ovom području imaju mnogo toga zajedničkog te nedaleko Motovuna se nalazi Motovunska šuma koje je nalazište bijelog i crnog tartufa. Upravo zbog tog mještani u ovom kraju se bave traženjem tartufa, te ujedno iznajmljivanjem svojih nekretnina u starogradskoj jezgri i okolici. Brojni restorani u svojoj ponudi imaju pretežno jela s tartufima i poznata vina s područja Motovuna.

Okolna naselja nude mir i harmoniju za one koje žele biti dalje od gradske vreve te ležerniji i opušteniji odmor. Slobodno nam se obratite ukoliko ste zainteresirani za kupnju kamene kuće u nizu u starogradskoj jezgri, atraktivnu kuću za odmor ili zemljište u blizini Motovuna na jedinstvenoj lokaciji.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine