Šarmantni kameni dvor sa obnovljenim krovištem

Osnovni podaci

Grad:Poreč

Šira lokacija:Poreč

Cijena/m²:500,00 €

Površina:260,00 m²

Površina okućnice:820,00 m²

Površina parcele:1080 m²

Sobnost:6

Katnost:pri,prv

Udaljenost do mora:9000 m

Opis

U široj okolici Poreča – na udaljenosti od 11 km od mora i grada, prodaje se šarmantni kameni dvor (staja). Kameni dvor prostire se na građevinskom terenu površine 1.080 m2. Ukupna površina kamenog dvora, sa pomoćnim objektima iznosi 260 m2. Kameni dvor prostire se na dvije staže sa ukupnih 190 m2.

Vlasnici su 2008. godine kompletno obnovili krovišta. Na samom ulazu u nekretninu nalaze se priključci za vodu, struju, telefon i kanalizaciju. Nekretnina je djelomično uređena, tako da budući vlasnici biti će u mogućnosti zgotoviti projekt adaptacije u kraćem roku i uz manje financijskih izdataka. Kamena fasada je sanirana i obrađena. U prizemlju zgrade nalazi se novouređen wc. Imanje ima prednje i stražnje dvorište, i nalazi se na samom rubu naselja u mirnom ambijentu.

Objekt je u zemljišnim knjigama evidentiran kao štala, može se zatražiti prenamjena u stambeni prostor.

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Orijentacija: Zapad
  • Udaljenost od plaže: 9000 m
  • Udaljenost do mora: 9000 m
  • Godina izgradnje: 1860
  • Godina adaptacije: 2008

Opis nekretnine

  • Osnovna infrastruktura: Gradski vodovod, Kanalizacija, Struja

Dozvole

  • Vlasnički list

Poreč

Poreč je grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, nalazi se u luci koju štiti otok Sveti Nikola. Sam grad ima 11.000 stanovnika, dok Općina Poreč ima 20.000 stanovnika. Porečki akvatoriji sastoji se od brojnih otočića koji se prostiru od Červar Porata pa sve do Funtane. Porečka regija pokriva površinu od 142 km I proteže se duž obale na 37 km, od Novigrada do Funtane.

Grad Poreč bilježi povjest od prije 2000 godina, kad su ovim područjem vladali Rimljani, čija je arhitektonska i kulturna ostavština vidljiva i dana današnjeg. Glavne ulice Decumanus i Cardo sačuvale su svoja izvorna imena koja datiraju iz Rimskog doba. Nakon pada Rimskog Carstva ovim prostorima vladali su razni osvajači. Međutim, najveći trag ostavilo je Bizantsko Carstvo , za čijie vrijeme proširena je i rekonstruirana bazilika. Koja je dobila ime po Bizantskom biskupu Eufrazije, za čije stolovanje Poreč doživljava preporod. Bazilika slovi kao najljepši sačuvani spomenik rano bizantske kulture i uvrštena je pod zaštitu UNESCO-a.

Stari grad krase zgrade iz raznih razdoblja, koje su nekad bile ville imućnih plemića i službenika vladara ovih pordručja. Danas ta ista ville i kuće iznimnog povjesnog značaja koriste se kao stambeni prostor. Odnosno, nekadašnja luksuzna imanja danas se sastoje od većeg broja stanova i predstavljaju stambene zgrade u starogradskoj jezgri grada. Romanička kuća je jedna od najznamenitijih kuća u starom gradu i datira iz 13. stoljeća.

Šetajući gradom prepoznatljivi su balkoni, terase i prozori od klesanog kamena koji su građeni još u doba Bizanta, Venecije, Napoleona, Austrije, Italije, pa sve do dana današnjeg. Cijeli grad klesan je od kamena i svaki taj kamen odiše povješću prošlih vremena na mjestu gdje su se izmjenile mnoge kulture i civilizacije. Poreč se iz svih povjesnih događanja iznjedrio se kao jedan moderni grad koji je multikulturalan i u koji su svi dobrodošli.

Današnji Poreč slovi kao prijestolnica Hrvatskog turizma, u kojem se nalaze sjedište dviju najvećih Hrvatskih turističkih kompanija. Poreč i Istra prepoznatvljivi su po spoju trilogije mora, odlične hrane i priznatih vina. Krajolik krase vinogradi i maslinici, koji bilježe stalne poraste u nasadima i kvaliteti konačnog proizvoda.

Veliki broj posjetitelja ostanu očarani mogućnosti i ljepote koja pruža Poreč i njegova okolica već pri svojem prvom posjetu. Nemali broj posjetitelja kultivira želju za posjedovanjem djela magične Istre u čijim čarima i blagodatima žele uživati sa svojim obiteljima i prijateljima.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

Kamena vila renovirana u tradiciji prošlih vremena!

Pov.: 261,00 m²

Sobnost: 3

490.000,00 €

POREČ-10 KM - POSEBNA PONUDA, PRILIKA

Pov.: 136,00 m²

Sobnost: 4

129.000,00 €

Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 51,00 m²

Sobnost: 3

120.000,00 €

Poreč - Kamena kuća - prodaja

Pov.: 335,00 m²

Sobnost: 3

120.000,00 €