Umag - Savudrija - Stan u zgradi - prodaja

Osnovni podaci

Grad:Umag

Šira lokacija:Savudrija

Cijena/m²:2.247,19 €

Površina:89,00 m²

Sobnost:3

Kupaonica:1

Katnost:1/1

Grijanje:Klima uređaj

Udaljenost do mora:400 m

Opis

Savudrija – cca. 400 m od mora – u mirnom okruženju nalazi se trosoban stan, površine 89 m2. Stan je smješten na prvom katu intimne zgrade sa svega 4 stambenih jedinica. Sadrži: predosblje, dnevni boravak sa kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupaonicu, te prostrani balkon.

Grijanje: klima.

Ostali podaci

Ostali podaci

  • Novogradnja
  • Udaljenost do mora: 400 m
  • Godina izgradnje: 2008
  • Grijanje: Klima uređaj

Opis nekretnine

  • Klima uređaj

Prostorije (objekti) uz nekretninu

  • Balkon

Dozvole

  • Građevinska dozvola
  • Lokacijska dozvola
  • Uporabna dozvola
  • Vlasnički list

Lokacija

Umag

Smješten na zapadu Istre grad sa 14.000 stanovnika osvaja svojom ljepotom uređenosti i bogatstvom ponude. Ovo mjesto je širom svijeta poznat kao “europski grad sporta “ u kojem se u ljetnim mjesecima održava teniski turnir “ATP Croatia Open Umag”. Sport je na ovim prostorima visoko razvijen te su osnovane razne sportske udruge koja su povezana sa događanjima u gradu.

Svega par kilometara udaljeno nalaze se ostaci potopljenog grada Sipar koji je bio naseljen u mlađem željeznom dobu. Prepostavlja se da je uništen oko 876 godine u žestokim bitkama. Nakon njegovog razaranja počinje se razvijati obližnji grad Umag. Prvi se put spominje u 6. stoljeću kao Humagum, ima izuzetno zanimljivu povijest kojeg su otkrili rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama stare gradske jezgre, sačuvani su dijelovi zidina i kula, ali i renesansne i barokne zgrade i crkve.

Jedna od bitnih gospodarskih grana jesu turizam, poljoprivreda i ribarstvo. Plodno tlo na ovim prostorima je naročito pogodno za razvoj vinove loze, maslina i uzgoj rajčica. Lokalni proizvodi vinara i maslinara mogu se pronaći u brojnim restoranima u gradu i okolici koja nude riblja i mesna jela domaće istarske kuhinje. Sjeverno i južno od Umaga izgrađeni su brojni hoteli, kampovi i turistička naselja te su neki od njih sa 5 zvjezdica. Plaže i šetnjice uz hotele su vrlo uređene te su neke od njih i pješčane pogodne za obiteljima s djecom.

Tijekom cijele godine se održavaju razne kulturne i zabavne manifestacije kako za starije tako i za mlađe generacije.
Za one koji planiraju planiraju budućnost u ovom gradu u ponudi su razne vrste nekretnina, od stanova u izgradnji i prvi red do mora, samostojećih kuća, te kuća s bazenom. Svakako je interesantna i bliža okolica kao što su Zambratija, Savudrija, Lovrečica i Crveni Vrh.
Zambratija, Savudrija i Lovrečica su manja turistička naselja koja nude sve sadržaje kao npr: restorane, kafiće, markete, benzinsku postaju i ostalo. Također u ponudi su komforni stanovi sa svega 200 do 300 m udaljenosti od mora i plaže.

Jedna od vrlo atraktivnih lokacija je Crveni Vrh u kojem je smješten Hotel Kempinski sa golf terenom, naselje sa širokom ponudom luksuznih nekrenina na izuzetnoj lokaciji sa fantastičnim pogledom na more i susjednu Sloveniju.